Behandlingar

Vi erbjuder allt inom ramen för allmäntandvård, det vill säga allt ifrån undersökning och profylax, lagningar och rotfyllningar till bettuppbyggnad. Vårt mål är att den tandvård som vi ger ska vara estetisk, vilket betyder att vi återställer tanden så gott det går till det ursprungliga och friska skicket och att du ska känna dig nöjd med resultatet.

Vi utför även kosmetisk tandvård, det vill säga utseendemässiga förbättringar som du själv önskar. Detta omfattar blekning av tänder, fastsättning av tandsmycken, justering av ”skavanker” som till exempel missfärgade lagningar, byte av utslitna eller trasiga kronor. Läs mer om detta under varje typ av behandling.

Vi bygger upp ditt bett både vad gäller dina egna tänder och på implantat där det behövs. Själva implantatoperationen utförs hos en käkkirurg som vi har ett nära samarbete med.

Läs mer under varje enskild typ av behandling.

Barntandvård

Barntandvård bekostas av landstinget och är avgiftsfri till och med det år man fyllt 23. Barn börjar kallas till undersökning vid 3 års ålder.

Mjölktänder bryter fram lite olika hos barn, men vid 2,5 års ålder räknar man med att mjölkbettet är komplett. Den första tandläkarundersökningen ska ha ägt rum när barnet är 3 år.

Vill föräldrarna att barnet ska gå på privat mottagning får man göra det aktiva valet vid 3 års ålder (eller senare) och ta kontakt med oss eller boka en tid för undersökning. Efter första undersökningen kallar vi barnet regelbundet till mottagningen.

Miljö

På vår praktik arbetar vi ständigt med att kvalitetssäkra och förbättra arbetsmiljön och våra rutiner. Vi har minskat röntgenstrålningen i och med att vi har infört digitalröntgen. Sedan länge har vi miljöavtal med företag som tar hand om vårt avfall och vi håller oss uppdaterade med de senaste rekommendationerna inom hygien- och miljöskydd.

Undersökning

Förebyggande behandling/Profylax
- tandlossning
- illande tandhalsar
- dålig andedräkt
- hur man borstar tänderna

Lagningar

Rotfyllning

Tandkirurgi
- tandutdragning
- borttagning av visdomstand
- implantatoperation

Tandblekning

Bettskenor

Tandersättning/Protetik
- kronor
- stiftkronor
- broar
- implantat

Bildexempel

Prissättning och priser