Tandblekning

Med skena

Tandblekning kan göras på flera sätt. Den vanligaste metoden vi arbetar med går ut på att du får skenor som vi tillverkar efter ett avtryck av dina tänder. Behandlingen utför du i hemmet efter noggranna anvisningar från oss. Du applicerar själv blekmedel i skenorna som är av plast. Blekningen framträder efter 5–10 dagar. Efter blekningen behåller du blekskenorna.

De blekmedel som vi använder är kvalitetsprövade och godkända på den svenska marknaden. De finns i olika styrkor och det vi rekommenderar är de lägre styrkorna. De lägre styrkorna ger färre biverkningar, som ilningar och känsligt tandkött. Blekning med högre styrka ger ett snabbare resultat men utförs hos oss på mottagningen.

Fördelen med att använda skenor är att om du vill fräscha upp blekningen efter en tid så räcker det med att du köper nytt blekmedel och upprepar behandlingen ett par gånger. Vi lagerhåller rekommenderade blekmedel, som vi också återsäljer.

Om det är någon enstaka tand som behöver blekas, vanligtvis en rotfylld framtand som fått en mörkare nyans, gör vi en så kallad direktblekning på mottagningen. Beroende på graden av missfärgning kan det ta olika lång tid att få önskat resultat.